رمزورازهای حسابداری و حسابرسی داراییهای دیجیتالی
فصلنامه حسابدار رسمی / شماره 68 ـ زمستان 1403
به قلم : الهام حمیدی ، بهروز خدارحمی و محمد سیرانی
در سال هاي اخير و در پي انقلاب فناوري اطلاعات شاهد تغييرات شگرف و شگفت انگيزي در عرصه ي اقتصاد و اجتماع بوده ايم و تكوين دارايي هاي نوبنيادي تحت عنوان دارايي هاي ديجيتال در مجموع دارايي هاي بنگاه هاي اقتصادي و افراد پي آمد همين تحول است .
دارايي هاي ديجيتال هر چيزي است كه فقط به صورت ديجيتالي وجود داشته باشد و داراي حق استفاده ي مشخص يا مجوز مجزا براي استفاده باشد . نسل نخست دارايي هاي ديجيتال شامل مواردي مانند اسناد ديجيتال ، محتواهاي صوتي ، تصاوير متحرك و ساير داده هاي ديجيتال مرتبط كه در حال حاضر در گردش هستند يا در وسايل ديجيتال ذخيره مي شوند ، مانند رايانه هاي شخصي ، لب تاپ ، پخش كننده هاي رسانه اي قابل حمل ، تبلت ها ، دستگاه هاي ذخيره سازي داده . و دستگاه هاي مخابراتي و هر دستگاهي است كه در حال حاضر وجود دارد يا در آينده به وجود آيد و با پيشرفت فناوري قادر به حمل دارايي هاي ديجيتال هستند . اين امر بدون توجه به مالكيت دستگاه فيزيكي كه دارايي ديجيتال در آن قرار دارد صادق است . نسل جديد دارايي هاي ديجيتال نيز به ويژه ارزهاي مجازي هستند كه در سال هاي اخير در دنيا وسعت گسترده اي يافته است .
دارايي هاي ديجيتال جديد و سرعت تغيير آن ها به اين معني است كه ما بايد به طور فعال در توسعه روش ها و ابزارهاي جديد شركت كنيم .
از آنجا که حسابرسان ، ضرورت دارد تا ضمن به کار گیری تخصص خود با همه ي ذينفعان همكاري موثر و مفید داشته باشند تا رويكردي جامع براي ارزيابي ، حسابداري و حسابرسي دارايي هاي ديجيتال ايجاد نمایند ، از همين رو شماره ي جديد فصلنامه ي حسابداري در شماره 68 خود ، همین موضوع محوري را به تآمل در ابعاد “حسابداري و حسابرسي دارايي هاي ديجيتال” اختصاص داده است که با دانلود و مطالعه آن می توانید از آن بهره ببرید .
برای دانلود و مطالعه کامل مقاله روی این لینک کلیک نمایید