دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت «افت قیمت خودرو» ابلاغ شد . این مصوبه از ابتدای دی ماه ۱۴۰۳ اجرایی میشود.
شورای عالی بیمه در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۲ به استناد ماده (۷) آیین نامه اجرایی ماده (۳۰) قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه موضوع تصویب نامه شماره ۵۰۲۶۸ت ۶۲۴۹۵هـ مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۲۳ هیئت وزیران دستورالعمل «نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه را مشتمل بر ۱۳ ماده و ۶ تبصره تصویب نمود.
پیش تر و طبق مصوبه هیات وزیران ، افت قیمت وسایل نقلیه هم جزو خسارتهای پرداختی شرکتهای بیمه قرار گرفت ، حال در این دستورالعمل ، ضمن تعیین انواع خسارتهای افت قیمت خودرو بر اساس شدت و ضعف خسارت و قطعات آسیب دیده ، نحوه تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل سن و ارزش وسیله نقلیه و شدت صدمه وارده به آن فرمولبندی شده و میزان خسارت به وسیله نقلیه زیاندیده از بابت افت قیمت مشخص شده است.
دانلود دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت افت قیمت خودرو
اعلام جزئیات دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، رئیس مرکز تدوین مقررات بیمه مرکزی در خصوص جزئیات دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو گفت: اصل دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت یک فرمول محاسباتی است که این فرمول هم از سه بخش تشکیل شده است که اولین فاکتور آن مربوط به ارزش وسیله نقلیه است که ارزش وسیله نقلیه در این فرمول حداکثر معادل قیمت خودرو متعارف است و منظور از خودرو متعارف در قانون بیمه شخص ثالث تعریف شده یعنی خودرویی که ارزش ریالی آن معادل نصف دیه کامل یک مرد مسلمان در ماه حرام است.
فاکتور دیگر این فرمول ضریب تصادف است که بر اساس شدت و نوع آسیبی که به وسایل نقلیه وارد میشود این ضریب مشخص میشود و در نهایت فاکتور آخر ضریب سن است چیزی که در دستورالعمل پیش بینی شده این است که خودروهای تا سن ۱۰ سال مشمول پرداخت خسارت کسر قیمت میشوند و برای خودرویی که مدل سال است بالاترین ضریب در نظر گرفته میشود و به همین ترتیب ضریب کاهش پیدا میکند.
او در پاسخ به این پرسش که این دستورالعمل شامل کدام وسایل نقلیه میشود؟ عنوان کرد: این دستورالعمل در حال حاضر مشمول وسایل نقلیه سواری و سواریکار است که منظور از سواریکار، ون و مواردی است که برای حمل مسافر از آن استفاده میشود و فعلا این دستورالعمل مشمول موتور سیکلتها نمیشود.
او افزود: اینطور برنامهریزی شده است که دستورالعمل را برای بازه زمانی یکساله داشته باشیم و بر اساس عملکرد در رابطه با اصلاح و بروزرسانی و بازنگری آن تصمیمگیری کنیم. یکی از موضوعاتی که میتواند در این اصلاح و بازنگری قرار گیرد تعمیم آن به سایر وسایل نقلیه است.